Ajax tussen grote jongens op gebied van inkomsten transfers

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax benutte een deel van de inokmsten om Ziyech te kopen. © Ajax Images

Het is een drukke transferzomer geweest op het kantoor van Marc Overmars. De directeur voetbalzaken sloot de ene na de andere deal en nu de markt is gesloten, kunnen we conclusies trekken. Een van die conclusies is dat Ajax goed heeft verdiend. Meer dan goed zelfs.

Er bestaan tegenwoordig allerlei websites op het gebied van data. Dit keer kijken we even niet naar de creativiteit van Hakim Ziyech, maar de positieve dan wel negatieve balans. Een ding is zeker: Ajax heeft zijn spelers voor mooie bedragen weten te slijten.

De klapper was natuurijk de verkoop van Arek Milik aan SSC Napoli. De spits vertrok voor maar liefst 32 miljoen euro. De kans is groot dat Ajax voor zo'n beetje de helft van dat bedrag ook tot verkopen was overgegaan, maar dat hoeven de Italianen niet te weten.

Hoe meer je kunt verdienen, des te beter. Ook de 13 miljoen euro voor Jasper Cillessen mag er zijn. We praten immers over de nieuwe tweede keeper van FC Barcelona. Er zijn genoeg clubs waar ze minder uitgegeven aan een back-up.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20321