[Verslag] Milik op dreef in goede pot van Ajax tegen AZ

Frank de Boer laat Schöne buiten de basis in de ‘topper’ tegen het AZ in vorm. Milik heeft het vertrouwen van De Boer weer terug gewonnen na zijn succesvolle wedstrijd van vorige week. Er werd verwacht dat het een lastige wedstrijd zou worden, want AZ heeft de smaak te pakken na de winterstop.

Ajax opent sterk en domineert de wedstrijd. In balbezit gaat de bal vlot rond. De eerste kans van de wedstrijd levert meteen een doelpunt op. Gudelj zet voor op Milik en met een echte spitsengoal bewijst hij zijn waarde: 1-0! In de minuten die daarop volgen stapelt Ajax kans op kans. Na een goede en typische Dijks solo schiet de linksback met rechts net naast. Even daarna krijgt Younes een grote kans op de 2-0. Hij schiet in de korte hoek, maar keeper Rochet is attent en tikt de bal naast de goal. Maar dan is het toch raak. Na een flitsende counter mist Klaassen aanvankelijk nog de bal, maar Younes kan oppikken. De Duitse Libanees geeft de bal weer voor op Klaassen en de aanvoerder tikt binnen: 2-0! Ajax zit op rozen. Ajax krijgt nog wat kansjes en is duidelijk de betere in de ArenA. Scheidsrechter Gözübüyük fluit voor de rust.