Bron: www.vi.nl

Na drie duels in de groepsfase van de Europa League heeft Ajax pas twee punten verzameld. In de komende thuiswedstrijd van vanavond tegen Fenerbahçe is het dus erop of eronder voor de Amsterdammers. VI analyseerde de Turkse topclub.

Sinds afgelopen zomer wordt Fenerbahçe gecoacht door Vitor Pereira. De 47-jarige Portugees is een voorvechter van een methodologie die luistert naar de naam tactische periodisering. Universitair docent Vitor Frade is de grondlegger van deze methodologie. Tactische periodisering kan omschreven worden als een middel om een specifieke speelwijze in te slijpen, door rekening te houden met het fysieke, tactische, technische en mentale component van de wedstrijd. De gedachte is dat oefenmeesters voor het seizoen hun speelwijze definiëren in termen van principes en subprincipes. Deze principes en subprincipes vormen samen het ?game-model?.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-kennismaking/ajax-moet-antwoord-vinden-op-goede-organisatie-fenerbahce-1.htm