Dijks weer Ajacied; Zivkovic, Ligeon en de Sa naar Willem II

Bron: www.ajaxlife.nl

Dijks kon De Boer vorig jaar in De Lutte nog niet overtuigen.© Pro Shots

Mitchell Dijks (22) keert terug bij zijn oude club. Ajax liet de linksback vorig seizoen nog gratis en voor niets vertrekken naar Willem ll. Een jaar later is Dijks volgens de leiding wel geschikt voor Ajax. Zo snel kan het gaan.

Ruben Ligeon is ook bij de transfer betrokken. De 23-jarige rechtsback verlengde zijn contract met een jaar bij Ajax – tot 2017, met een optie voor nog een jaar – en speelt komend seizoen op huurbasis bij Willem ll. Daarnaast huurt Willem II ook Richairo Zivkovic en Lesly de Sa van Ajax. Allen voor een jaar.

Nadat Dijks een jaar verhuurd was aan SC Heerenveen – in Friesland kwam hij tot 24 wedstrijden – mocht hij zich in de voorbereiding van vorig seizoen bewijzen bij Ajax. Dat lukte niet. Op basis van het trainingskamp in De Lutte werd hij te licht bevonden door Frank de Boer.

De verdediger had nog een contract tot medio 2015, hij had dus opnieuw verhuurd kunnen worden. De clubleiding dacht echter genoeg te hebben aan Nicolai Boilesen en Nick Viergever. Beide stelden teleur afgelopen seizoen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17587