Trabzonspor

Vergeten voetballer #27: Hyun-jun Suk

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 27 willen wij toewijzen aan misschien wel de meest wonderbaarlijke “aankoop” in de geschiedenis van Ajax. Zijn naam: Hyun-Jun Suk.

Overzicht: Wat weten we van Getafe CF?

Bron: www.ajaxshowtime.com

De uitschakeling in de Champions League zit nog vers in het geheugen, maar in Amsterdam kan men zich gaan voorbereiden op de tegenstander in de zestiende finales van de Europa League: Getafe CF. Net als Valencia opnieuw een Spaanse tegenstander dus voor Ajax, al is Getafe een stuk onbekender bij het grote publiek. Een overzicht van de Spaanse club die bezig is aan een enorme opmars.

Ajax treft het Spaanse Getafe in eerste knock-outronde Europa League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax neemt het in de eerste knock-outronde van de Europa League op tegen Getafe, zo heeft zojuist de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. Ajax speelt op donderdag 20 februari 2020 eerst uit. Een week later; op donderdag 27 februari is de return in Amsterdam. Ajax en Getafe speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De Spanjaarden, die op dit moment op de verdienstelijke vierde plek bezetten in La Liga, eindigden in de groepsfase als tweede in een poule met FC Basel, Krasnodar en Trabzonspor.

Ajax treft Getafe in Europa League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Maandagmiddag is er geloot voor de 1/16 finale van de Europa League. Ajax is bij de loting gekoppeld aan Getafe.

Getafe is de huidige nummer 4 van Spanje. De ploeg uit de regio Madrid werd tweede in de Europa League-poule met Krasnodar, Trabzonspor en FC Basel. Getafe staat bekend als een stugge ploeg, die veel de lange bal speelt en veel kaarten pakt.

De duels worden gespeeld op 20 en 27 februari. Ajax speelt eerst uit en vervolgens thuis.

 

Analyse Lille: Meer dan alleen fysiek sterk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een nieuw Champions League-seizoen staat voor de deur en dat betekent automatisch nieuwe Europese opponenten die Ajax moet zien te verslaan. Dinsdag is Lille OSC de eerste tegenstander en dat belooft een zware dobber te worden. Vorig seizoen werden de Fransen best of the rest achter Paris Saint-Germain in Ligue 1 en plaatsten ze zich direct voor het miljardenbal. In dit stuk worden ze onder de tactische loep gelegd. 

EL-loting: PSV, AZ en Feyenoord kennen tegenstanders

Bron: www.ajaxshowtime.com

Feyenoord, PSV en AZ kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. Vrijdagmiddag om 13.00 uur werd er geloot. Feyenoord neemt het onder meer op tegen FC Porto, PSV treft het Sporting Portugal van Marcel Keizer en AZ speelt onder meer tegen Manchester United.

Zie de loting hieronder:Groep A:

Sevilla APOEL Nicosia Qarabag Dudelange

Groep B:

Dynamo Kiev FC Kopenhagen Malmö FK Lugano

Groep C:

FC Basel Krasnodar Getafe Trabzonspor

Nederland doet goede zaken op UEFA-coëfficiëntenlijst

Bron: ajaxfanzone.nl

Niet alleen Ajax maar het hele Nederlandse voetbal heeft een heerlijk Europees weekje achter de rug. Ajax plaatste zich voor de groepsfase Champions League. Dat leverde Nederland als land 4 bonuspunten op op de UEFA-coëfficiëntenlijst. In totaal 5 punten met toedoen van Ajax dus. Daardoor verdienden ‘we’ in een klap 1 heel dik punt. Aangezien alle verdiende punten worden gedeeld door 5, omdat Nederland ooit met 5 clubs Europa in ging (FC Utrecht).  Nederland  Daarnaast hebben AZ, Feyenoord én PSV een ticket bemachtigd voor de groepsfase van de Europa League.

Pages

Subscribe to Trabzonspor