Ajax knokt zich terug naar 2-2

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft vanavond een punt gepakt tegen koploper AZ. In een spektakelstuk toonde de landskampioen vechtlust en knokte zich van een 0-2 achterstand terug. Enoh moest vroegtijdig het veld verlaten na een rode kaart.

Frank de Boer moest knutselen voor zijn opstelling voor vanavond. Alderweireld startte hierdoor als rechtsback, hij verving de geschorste Van der Wiel. Ooijer nam zijn plaats over in het centrum. De Jong verving de geblesseerde Sigthorsson in de spits, waardoor Enoh als defensieve middenvelder in de basis begon. Janssen en Eriksen waren de offensieve krachten op het middenveld. AZ startte in de vertrouwde opstelling.

Hoewel de eerste kans voor Ajax was,  schoot AZ uit de startblokken en kende de club na een klein half uur al de 0-2 voorsprong. De eerste goal kwam op naam van Holman, wiens schot nog van richting veranderd werd. Zo’n acht minuten later mocht Beerens vrij over rechts opkomen, hij ging alleen op Vermeer af en stiftte vervolgens zijn club op 0-2. AZ had de voorsprong nog kunnen uitbreiden als Holman niet zelf had geschoten, maar had afgelegd op Altidore.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-knokt-zich-terug-naar-2-2/