Kolbeinn Sigthórsson

FC Nantes durft het na Sigthórsson ook aan met Menig

Bron: www.ajaxlife.nl

Menig kwam tot slechts vijf wedstrijden namens Ajax. © Pro Shots

Het is Ajax gelukt om Queensy Menig te slijten. Menig bracht de laatste seizoenen als huurling door bij PEC Zwolle en verkast nu naar FC Nantes. Hij wordt daar op papier ploeggenoot van Kolbeinn Sigthórsson, die we nog kennen van een verblijf bij Ajax.

Ajax verkocht Sigthórsson voor een miljoentje of drie aan de subtopper uit Frankrijk, die toen grootse plannen had om de top te bestormen. Het halen van de IJslander draaide uit op een miskoop, maar toch komt Nantes nu terug.

‘Milinkovic-Savic vertrekt niet naar Ajax’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanja Milinkovic-Savic, een negentienjarige doelman van Lechia Gdansk, zou een aanbieding van Ajax hebben ontvangen. Echter melden Portugese media dat de toekomst van de ruim 2 meter lange doelman bij Benfica ligt en niet in Amsterdam.

De ploeg uit Portugal heeft namelijk een eerste optie verworven op Milinkovic-Savic. Dit doordat Benfica Joao Nunes verkocht aan Lechia Gdansk. Nu de aanbieding van Ajax is binnengekomen, kan Benfica gebruik maken van het recht om Milinkovic-Savic naar Lissabon te laten komen.

Sigthorsson teruggestuurd naar Nantes

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Galatasaray stuurt Kolbeinn Sightórsson na een halfjaar weer terug naar Nantes, zo bevestigt de Turkse club.

De spits werd voor een seizoen gehuurd, maar kwam door blessures niet aan speeltijd toe. Of hij in Nantes wel speeltijd gaat krijgen, is maar de vraag. Vorig seizoen was de Franse club niet bepaald lovend over Sigthórsson. Hij maakte toen 3 goals in 26 optredens.

Sigthórsson speelde van 2011 tot 2015 bij Ajax. In de zomer van 2015 nam Nantes hem over voor 3 miljoen euro.

De Boer geniet: “Honderd procent op het conto van Bosz”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De laatste drie seizoenen onder de voormalige Ajax-coach Frank de Boer was het kijkspel erg saai te noemen. Daar waren de meeste Ajax-fans het wel over eens. Na een stroef begin onder de nieuwe trainer Peter Bosz is daar verandering ingekomen.

Ajax heeft met onder andere Kasper Dolberg en Hakim Ziyech ook attractieve spelers. Een heel verschil met de De Boer-lievelingen Kollbein Sigthorsson en Nemanja Gudelj. Volgens Ronald de Boer en broer van Frank is dat het verschil, want Frank zette ook altijd druk naar voren. “Attractief voetbal spelen.

Column: 1 op 2 spitsen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Veel Ajax-fans zullen het wel herkennen: je staat in de kroeg met je vrienden en op een gegeven moment verandert het gespreksonderwerp naar miskopen en/of mislukte spelers van Ajax. In het bijzonder: mislukte spitsen. De ene na de andere naam vliegt over tafel, je stookt elkaar op en de namen die de revue passeren worden gekker en gekker. Gierend van het lachen proesten gespreksdeelnemers namen uit van spitsen die te boek staan als miskleun.

Pages

Subscribe to Kolbeinn Sigthórsson