Frank de Boer: “Ik kijk met heel veel plezier naar Ajax”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De vorige drie seizoenen van Ajax kenmerkten zich door saai en steriel voetbal. Frank de Boer was toen de coach. De Boer volgt zijn ex-club nog altijd op de voet en ook hij geniet weer van het kijkspel dat op de mat wordt gelegd.

“Hoe ik ernaar kijk? Ik kijk met heel veel plezier naar Ajax”, zegt De Boer in gesprek met De Telegraaf. “In Milaan heb ik Jong Ajax vaker gezien omdat dit qua tijden beter uitkwam, maar ik zie de jongens graag spelen. Ik hoop dat ze het goed blijven doen.” De Boer ziet in plaats van Sigthorsson of Gudelj nu andere spelers aan het werk. “Het belangrijkste verschil zijn de wijzigingen op een aantal posities. Zoals de spitspositie met Kasper Dolberg. En met Hakim Ziyech weet je dat hij van toegevoegde waarde kan zijn.” Verder is het opstellen van een echte voetballer op de positie van verdedigende middenvelder belangrijk, vindt De Boer die ooit Zimling aantrok voor die positie. “Als je een echt een verandering moet noemen waarvan je zegt ’dat is van Bosz’, dan is dat Lasse Schöne op ’zes’. En Daley Sinkgraven op linksback. Daarmee heb je op een aantal posities aanvallender types lopen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/01/09/frank-de-boer-ik-kijk-met-heel-veel-plezier-naar-ajax/