De Boer geniet: “Honderd procent op het conto van Bosz”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De laatste drie seizoenen onder de voormalige Ajax-coach Frank de Boer was het kijkspel erg saai te noemen. Daar waren de meeste Ajax-fans het wel over eens. Na een stroef begin onder de nieuwe trainer Peter Bosz is daar verandering ingekomen.

Ajax heeft met onder andere Kasper Dolberg en Hakim Ziyech ook attractieve spelers. Een heel verschil met de De Boer-lievelingen Kollbein Sigthorsson en Nemanja Gudelj. Volgens Ronald de Boer en broer van Frank is dat het verschil, want Frank zette ook altijd druk naar voren. “Attractief voetbal spelen. Dat is ook vaak genoeg gebeurd. Nu zijn er meer spelers die van nature creativiteit in huis hebben. Dat scheelt wel, hè”, zegt Ronald de Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voetbalanalist vindt het spel en de zegereeks verder wel knap en roemt ook de keuzes van Bosz voor Daley Sinkgraven als linksback en Lasse Schöne als controleur. “Dat komt het aantrekkelijke spel natuurlijk ook ten goede. En dat kun je honderd procent op het conto van Bosz schrijven. Mooi om te zien”, besluit de ex-Ajacied.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/12/03/de-boer-geniet-honderd-procent-op-het-conto-van-bosz/