André Ooijer

Stekelenburg heeft record te pakken

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Maarten Stekelenburg heeft een record te pakken. Met zijn basisplaats tegen Heracles Almelo is de doelman de oudste Ajacied ooit in de Eredivisie. Hij is 38 jaar en 144 dagen oud. Het record stond op naam van Arnold Mühren, die in 1989 37 jaar en 353 dagen oud was tijdens zijn laatste duel.

Het absolute record in de Eredivisie is nog wel een eindje weg, daarvoor moet Stekelenburg nog 6 jaar door. In 1985 werd doelman Jan Jongbloed met 44 jaar de oudste speler in de Eredivisie.

Quiz: van Rijkaard tot Blind, welke Ajacieden keerden terug?

Bron: www.ajaxlife.nl

Deze foto is gemaakt op de dag dat Daley debuteerde. © Pro Shots

Alleen het papierwerk moet nog worden afgerond. Zodra dat is gebeurd, maakt Daley Blind weer deel uit van de selectie van Ajax. Het kind van de club keert terug en we zijn er erg enthousiast over. Zo enthousiast dat we een quizje hebben gemaakt.

Het quizje gaat niet zozeer over Blind, maar wel over andere Ajacieden die terugkeerden op het oude nest. Er zitten enkele bekende namen tussen. Verkijk je alleen niet, het kan zomaar zijn dat je ook een rentree hier of daar bent vergeten.

Blessuregolf bij Ajax: training of toeval?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De afgelopen weken lijken de spelers van Ajax met bosjes om te vallen. Binnen korte tijd moesten maar liefst zeven Ajacieden worden afgevoerd naar de ziekenboeg. Vooral in de verdediging wordt het voor Marcel Keizer een steeds grotere puzzel om fitte spelers op te stellen. De vraag is dus: Ligt dit aan de manier van trainen of is de blessuregolf puur gebaseerd op toeval?

Onze Trots: 'Wees blij met die onrust, maakt het zo leuk'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 11: Danny Froger, zanger en deelnemer van Expeditie Robinson 2017.

Pages

Subscribe to André Ooijer