Ajax probleemloos langs Excelsior: 6-2

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft het thuisduel met Excelsior probleemloos gewonnen. Via een 6-2 zege op de Rotterdammers verstevigde de ploeg van trainer Erik ten Hag de koppositie in de Eredivisie, waarin het nu drie punten voorsprong heeft op PSV dat vandaag in het eigen Phillips Stadion De Graafschap ontvangt. Het doelsaldo (op basis waarvan Ajax afgelopen weekend de koppositie had overgenomen) is nu dertien doelpunten in het voordeel van Ajax.

In vergelijking met het thuisduel met Juventus van afgelopen woensdag had Ten Hag twee wijzigingen in zijn basiself doorgevoerd. De woensdag nog geschorste Noussair Mazraoui was terug als rechtsback in plaats van Joël Veltman, terwijl Lasse Schöne op de reservebank moest plaatsnemen ten faveure van Klaas-Jan Huntelaar. De basisplaats van laatstgenoemde in de spits hield in dat Dusan Tadic meer vanaf het middenveld speelde.

De tweede mogelijkheid die Ajax kreeg was raak: Donny van de Beek stuurde Huntelaar met een prachtige dieptepass weg, waarna de geslepen spits feilloos de bal over de doelman chipte.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/04/14/ajax-probleemloos-langs-excelsior-6-2/