Scenario's voor loting knock-outfase EL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu de vijfde speelronde in zowel de Champions League als de Europa League gespeeld is, is het goed om eens vooruit te blikken op de volgende ronde in de Europa League. Door de 2-0 zege van Ajax op Panathinaikos weet de Amsterdamse club dat het zich als groepswinnaar heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League.

Allereerst is het handig om te weten welke regels er komen kijken bij de loting, die zal plaatsvinden op maandag 12 december. Ten eerste, teams die uit hetzelfde land komen, kunnen niet tegen elkaar loten. Ten tweede, de twaalf groepswinnaars en de vier beste nummers drie van de Champions League-groepsfase zullen loten tegen de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League en de slechtste vier nummers drie uit poulefase van de Champions League.Ten derde, groepswinnaars en nummers twee uit de groepsfase van de Europa League kunnen elkaar niet opnieuw loten. Ten vierde, de groepswinnaars en de vier beste nummers drie uit de poulefase van de Champions League spelen de return in de knock-outfase in eigen huis.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/100713/scenarios-voor-loting-knock-outfase-el