Sparta Praag

Ajax evenaart bij overwinning op Chelsea record onder Danny Blind

Bron: ajaxfanzone.nl

Woensdagavond treft Ajax het Engelse Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Ajax en Chelsea stonden nog nooit eerder in een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Het team van Erik ten Hag kan zich geen betere start van het seizoen wensen, met dertien zeges en vier remises in zeventien officiële duels. Ook Frank Lampard lijkt bij Chelsea de boel op de rit te hebben gekregen. Elk van de laatste vijf officiële wedstrijden werd in winst omgezet. 

Het laatste Ajax-elftal dat overwinterde in de CL

Bron: www.ad.nl

Dertien jaar geleden overwinterde Ajax voor het laatst in de Champions League. Met Danny Blind als coach wonnen de Amsterdammers door twee goals van Nigel de Jong met 2-1 beslissende poulewedstrijd van Sparta Praag. Door die zege eindigde Ajax als tweede in een poule met ook nog Arsenal en FC Thun. Van de dertien spelers die destijds meededen, zijn er inmiddels zeven gestopt.

Ajax Vrouwen voorlopig zonder Zeeman

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kelly Zeeman is voorlopig niet inzetbaar voor de Ajax Vrouwen. Ze liep op de training een knieblessure op, zo meldt de club.

Een flinke aderlating, want Zeeman is al jaren een vaste waarde voor de Amsterdames en droeg dit seizoen ook al verschillende malen de aanvoerdersband. Ook was ze trefzeker in de Champions League tegen Sparta Praag.

Onderzoek moet nog uitwijzen hoe lang ze uit de roulatie zal zijn, maar de kans is groot dat ze niet inzetbaar is tijdens de Champions League-duels met Olympique Lyon.

Ajax Vrouwen winnen met 2-0 van AZ

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen AZ met 2-0 gewonnen. Door de zege wist de ploeg van Benno Nihom een mooie week in stijl af te sluiten. Woensdag werd ten koste van Sparta Praag de laatste 16 van de UEFA Women’s Champions League bereikt. Op sportpark de Toekomst maakte Jansen al na vijf minuten de 1-0 en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Het elftal van trainer Nihom was oppermachtig maar wist dat niet in meer doelpunten om te zetten. Uiteindelijk scoorde Lewerissa tien minuten voor tijd de 2-0.

Ajax Vrouwen bereiken laatste 16 Champions League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een knappe prestatie van de Ajax Vrouwen! Ze hebben de laatste 16 van de Champions League bereikt. Twee weken geleden werd op de Toekomst al met 2-0 afgerekend met Sparta Praag en ook de return werd gewonnen: 1-2.

De Amsterdammers maakten het nog wel spannend, door na krap een halfuur op achterstand te komen. Maar na rust wist de ploeg van Benno Nihom het tij te keren, met Vanity Lewerissa in de hoofdrol. Zij maakte beide goals voor Ajax. De score had nog hoger op kunnen lopen, maar Kelly Zeeman miste 10 minuten voor tijd een penalty.

Pages

Subscribe to Sparta Praag