RSC Anderlecht

Future Cup dag 1: Ajax wint van Manchester City en speelt gelijk tegen Partizan

Bron: ajaxfanzone.nl

Het is Pasen en dus is er het traditionele Future Cup toernooi voor spelers O17 op De Toekomst. Ajax O17 startte het toernooi zaterdag in groep A met een overwinning op Manchester City (3-1) en een gelijkspel tegen Partizan FK (1-1).

In de eerste wedstrijd kwam Manchester City op voorsprong. na rust boog Ajax de wedstrijd volledig om al was het qua spel vertekend. De mooie acties kwamen van de kant van City maar Ajax was gewoonweg efficiënter. Uit een hoekschop viel de gelijkmaker. Daarna speelde Ajax de schroom van zich af en sloeg nogmaals twee keer toe.

Ajax introduceert nieuwe spelregels voor de Future Cup

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal, net als vorig jaar, tijdens de editie van de Future Cup enkele nieuwe spelregels testen, zo heeft de club dinsdagmiddag bekend gemaakt via de officiële website. De self-pass wordt ingevoerd en ook zuivere speeltijd is, net als de editie van vorig seizoen, van toepassing. Ook zullen er tijdstraffen van 4 minuten uitgedeeld worden in plaats van gele kaarten. Om de snelheid van het spel nog meer te bevorderen, mogen teams ongelimiteerd wisselen.

Pages

Subscribe to RSC Anderlecht