Ajax mag niet klagen met zege in Athene

Ajax heeft op bezoek bij Panathinaikos in een zeer moeizame wedstrijd met 1-2 weten te winnen. De Amsterdamse formatie van trainer Peter Bosz begon dramatisch, maar herstelde zich naarmate de wedstrijd vorderde. Dankzij treffers van Bertrand Traoré en Jaïro Riedewald pakte Ajax uiteindelijk de volle buit.

Het begin van de wedstrijd was voor Ajax ronduit teleurstellend. Panathinaikos kwam veel feller uit de startblokken en na zo’n vijf minuten spelen keken de Amsterdammers al tegen een achterstand aan. Een voorzet werd door Ajax-keeper André Onana weggebokst in de voeten van Robin Lod, die vervolgens Marcus Berg in stelling bracht. De Zweed kon vervolgens eenvoudig raak schieten.

Het duurde ongeveer een minuut of 25 voordat Ajax beter in het spel kwam en de druk van Panathinaikos minder werd. Na een mislukte combinatie tussen Davy Klaassen en Hakim Ziyech kwam de bal, via een Griek, voor de voeten van Bertrand Traoré. De Burkinees twijfelde niet en schoot de bal raak in de korte hoek. Voor de Chelsea-huurling betekende het zijn eerste goal in dienst van Ajax.