Ajax wint nipt in tergend duel

Ajax heeft de eerste wedstrijd tegen Jablonec met 1-0 gewonnen. Hoewel het allemaal niet groots was, gaf de ploeg van Frank de Boer weinig weg. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Arek Milik, die vanaf de stip raak schoot.

De wedstrijd vergde de nodige concentratie en energie om te aanschouwen, want lange tijd was er letterlijk geen bal aan. Kleine wapenfeiten in de eerste helft waren er namens Anwar El Ghazi, maar het had allemaal weinig om het lijf. Na een half uur ontbrandde de wedstrijd ineens even, toen er kansen over en weer waren. Een schot van Riechedly Bazoer werd geblokt en in de counter die volgde was Jasper Cillessen alert.

Na rust bleef de half gevulde Arena het zelfde spelbeeld zien. Ajax had veel balbezit, Jablonec zakte in. Tien minuutjes na de thee speelde Jaïro Riedewald zijn aanvoerder een keer gedurfd in. Davy Klaassen combineerde vervolgens met Arek Milk en toen Klaassen loskwam in de zestien werd hij onreglementair gevloerd. De strafschop die volgde werd door Milik onberispelijk binnen geschoten: 1-0.