Sigthórsson bezorgt slecht Ajax punt in Zwolle

Bron: www.ajaxshowtime.com

Kolbeinn Sigthórsson heeft de eerste nederlaag voor Ajax op kunstgras voorkomen. In Zwolle speelde de ploeg van trainer Frank de Boer een slechte wedstrijd en stond het lang 1-0, maar de IJslander maakte er vlak voor tijd 1-1 van. Door het gelijkspel is Ajax definitief tweede geworden in de Eredivisie en zeker van voorronde Champions League.

De Boer stuurde een jonge ploeg het veld op. Zo begon Viktor Fischer in de spits, Kenny Tete rechtsback en Jairo Riedewald centraal achterin naast Joël Veltman. Sigthórsson, Ricardo Kishna en Lasse Schöne begonnen op de bank.

PEC Zwolle begon de wedstrijd beter en kreeg in de eerste helft ook de beste mogelijkheden om te scoren. Zo kopte Tomáš Necid maar net naast uit een voorzet van Ajax-huurling Sheraldo Becker en bezorgde Becker zelf Jasper Cillessen een moeizame redding. Met een goede tackle voorkwam Nick Viergever dat Mustafa Saymak, die alleen voor Cillessen stond, de score kon openen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/87493/sigthorsson-bezorgt-slecht-ajax-punt-in-zwolle