Ajax verliest van Auxerre

Bron: ajax.bliep.nl

Ajax liep in het vierde groepsduel de Champions League woensdagavond in Auxerre tegen een cruciale nederlaag aan. Het team van trainer Martin Jol verloor met dezelfde cijfers als waarmee het in eigen huis had gewonnen van de Fransen, 2-1.

Luis Suarez zag na enkele minuten zijn doelpoging in het l'Abbe Deschamps stadion ver afzwaaien en vervolgens bij de zijlijn terechtkomen.

Aan de andere kant werd een Franse mogelijkheid even later wel direct benut. Vurnon Anita en Jan Vertonghen lieten zich eerst nog afbluffen door Julien Quercia waarna Frédéric Sammaritano kon uithalen, 1-0. Voor de scorende Fransman was het zijn debuut in de Champions League.

Op weg naar rust mikte Suarez beter op het Franse doel, maar het was nog steeds niet goed genoeg. De thuisploeg leek in de eerste helft veel beter doordrongen van het besef wat er in dit duel op het spel stond. Vooral na de drie nederlagen in Groep G restte AJ Auxerre weinig anders dan vol voor de winst te gaan.

De Amsterdamse ploeg speelde met 'De Franse slag' stapelde fout op fout en kwam mede dankzij doelman Maarten Stekelenburg verder de eerste helft ongeschonden door.