Ajax verstevigt koppositie zonder echte moeite

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft zondag verder afstand genomen van PSV en Feyenoord. Door de 4-1 overwinning zijn de Amsterdammers zes speelronden voor het eind drie punten los van de achtervolgers. Uitblinker was Viktor Fischer met twee mooie doelpunten.

Door de nederlaag van Feyenoord tegen Heerenveen en het gelijkspel tussen Roda JC en PSV kon Ajax zondag afstand nemen van de concurrentie. NEC won nog nooit in Amsterdam en startte misschien daarom wel met een erg defensieve opstelling. Bij de thuisploeg kreeg Derk Boerrigter weer eens een basisplaats. De buitenspeler profiteerde van de afwezigheid van Christian Poulsen, waardoor Lasse Schöne een linie terugschoof.

Al na een minuut gaf Ajax een signaal af. Daley Blind speelde Kolbeinn Sightórsson slim vrij, waarna de spits met links de buitenkant van de paal schampte. Het was het startsein voor een eerste helft met een dominant Ajax. Derk Boerrigter ging na zo’n tien minuten binnen het strafschopgebied ten val, maar kreeg onterecht geen strafschop. De vrije trap van Christian Eriksen belandde hierna via het hoofd van Siem De Jong hard op de lat.