Zo drukte ‘regisseur’ Eiting zijn stempel tegen PSV

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek ‘De wedstrijd van’ analyseert Ajax Showtime regelmatig één Ajacied tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers. In deel 6: De wedstrijd van Carel Eiting tegen PSV.

Na de belabberde vertoning van Ajax op bezoek bij FC Groningen, kreeg Carel Eiting - tegen de Groningers slechts invaller - tegen PSV een kans als basisspeler. Door de blessures van onder meer Hakim Ziyech en Daley Blind is trainer Erik ten Hag zoekende naar een nieuwe invulling van zijn middenveld. De 21-jarige Eiting greep zijn kans en solliciteerde tegen PSV openlijk naar meer speeltijd.

Een belangrijk punt van kritiek op het middenveld van Ajax tegen FC Groningen, was het gebrek aan creativiteit. Met lopers Donny van de Beek en Siem de Jong en de zeventienjarige Ryan Gravenberch was er niemand die vanuit de as van het veld in de opbouw het spel maakte en/of kansen creëerde. De roep om Eiting, een klassieke Ajax-controleur uit de eigen jeugdopleiding, werd na de 2-1 nederlaag in Groningen dan ook luider. Al helemaal doordat Ajax beter begon te voetballen toen de linkspoot vorige week als invaller binnen de lijnen werd gebracht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128881/zo-drukte-regisseur-eiting-zijn-stempel-tegen-psv