Huntelaar held en schlemiel bij moeizame zege Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is ook na dit weekend de koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers wisten op bezoek bij FC Groningen zeer moeizaam met 0-1 te winnen. Klaas-Jan Huntelaar was de gevierde man aan de kant van Ajax, maar pakte vlak voor tijd een rode kaart.

Voor de ploeg van Erik ten Hag was de taak helder: winnen van FC Groningen om de koppositie in de Eredivisie te behouden. Met Dusan Tadic in de spits en Joël Veltman als vervanger van de geblesseerde Noussair Mazraoui moest dat gebeuren.

Ajax nam in de eerste twintig minuten dan ook het initiatief. Echt gevaarlijk werden de Amsterdammers echter niet. Matthijs de Ligt kopte bij twee standaardsituaties dan wel bijna raak en een vrijstaande Veltman schoot bij een corner op doelman Sergio Padt, maar dat was het dan ook.

Het grootste gevaar kwam van Frenkie de Jong, al was dat niet op de manier hoe hij dat zelf graag wilde. In de opbouw gleed hij vlak voor het eigen goal uit, waarna er het er even op leek dat een FC Groningen-spits één op één kwam te staan met doelman André Onana. De Jong herstelde echter zijn fout en veroverde de bal net op tijd terug.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121679/huntelaar-held-en-schlemiel-bij-moeizame-zege-ajax