Ajax recht rug, maar verliest nipt van Real in CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond in eigen huis verloren van Real Madrid. De Amsterdammers rechten lang hun rug, maar twee dodelijke momenten van de Madrilenen maakten een gelijkmaker van Hakim Ziyech ongedaan: 1-2.  

Na weken van malaise trad Ajax in een bomvolle Johan Cruijff Arena aan tegen Real Madrid. Erik ten Hag koos voor de Dusan Tadic-variant en David Neres aan de buitenkant en dat pakte goed uit. De nummer twee van de Eredivisie was via Tadic gevaarlijk en de uitblinkende Donny van de Beek en Neres lieten zich zien in de diepte. Zonder de bal was Ajax ijzersterk in de omschakeling en domineerde het vrijwel de gehele eerste helft. 

De druk zat er ouderwets op en dit leverde kansen op voor Ajax. De Amsterdammers noteerden liefst elf schoten op het Real Madrid-doel, maar hadden moeite met scoren. Hakim Ziyech werd na een vlotlopende aanval vrijgespeeld door Van de Beek, maar vond Thibaut Courtois op zijn pad. De Belgische keeper had een hoofdrol bij de ogenschijnlijke 1-0 van Ajax, ware het niet dat de videoscheidsrechter een hoofdrol speelde. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/119417/ajax-recht-rug-maar-verliest-nipt-van-real-in-cl