Swart: 'Altijd goed gespeeld tegen Engelsen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nog maar een paar dagen en dan treedt Ajax in de Europa League-finale aan tegen Manchester United. Iemand die weet hoe het is om namens Ajax Europese finales te spelen is Sjaak Swart. De voormalig rechtsbuiten won de Europa Cup I zelfs drie keer. Ajax Showtime zocht Mister Ajax op en blikte in gesprek met de Amsterdammer vooruit op de tiende Europese finale van Ajax ooit.

Het is woensdagochtend, een week voor de finale, en we ontmoeten Swart in de kantine van golfclub De Hoge Dijk. Allereerst blikken we nog maar eens terug op de EC1-finale van 1969, tevens de eerste keer dat een Nederlandse club een Europese finale bereikte. ‘Dat was tegen AC Milan. Wij wonnen alles tot de finale en voor ons was het natuurlijk de eerste keer, terwijl je kon zien dat die Italianen al diverse keren een finale hadden gespeeld. Het spelletje wat zij speelden, noemden ze vroeger catenaccio. Dat was echt heel erg op de counter, daar stonden ze bekend om, maar wij zijn daar toen mooi ingetuind’, herinnert Swart zich nog goed.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/104969/swart-altijd-goed-gespeeld-tegen-engelsen