Ajax met ruime cijfers langs Heracles

Ajax heeft het duel met Heracles Almelo uiteindelijk met speels gemak gewonnen (4-1). De Amsterdammers leken in de eerste helft nog in de problemen te komen tegen de ploeg uit Almelo, echter werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld door de ploeg van coach Peter Bosz.

De eerste helft begon goed voor Ajax, wat kansen creëerde via onder meer Kasper Dolberg en Bertrand Traoré. De ploeg uit Amsterdam speelde aardig en creëerde een behoorlijk aantal kansen tegen de bezoekende ploeg. Ondanks de vele kansen zag Bosz zijn ploeg nog niet tot scoren komen.

Waar Ajax vergat haar kansen af te maken, was Heracles uiterst effectief. Via Samuel Armenteros leken de bezoekers op een 0-1 voorsprong te komen, maar de grensrechter gooide roet in het eten voor de ploeg van John Stegeman. Ajax schrok wakker en scoorde vervolgens via Dolberg de 1-0. Echter was de euforie van korte duur, binnen een mum van tijd stond het alweer 1-1 in de ArenA door een doelpunt van Armenteros. Ditmaal werd het doelpunt van de aanvaller in dienst van Heracles wél goedgekeurd.