Ajax wint ook vijfde wedstrijd van 2017

Ajax heeft ook de vijfde wedstrijd van 2017 gewonnen. Na PEC Zwolle (3-1), FC Utrecht (1-0), ADO Den Haag (3-0) en Roda JC (2-0) werd zondag in de Amsterdam ArenA Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen.

De wedstrijd begon met een mooi eerbetoon aan de afgelopen zaterdag overleden Piet Keizer. Na een minuut stilte begon Ajax aanvankelijk goed aan de wedstrijd. Via mooie aanvallen werden er kansen gecreëerd. Toch lukte het de ploeg van trainer Peter Bosz niet om de ban te breken, waardoor Sparta af en toe van zich af beet. Davy Klaassen was een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar zijn schoten werden telkens geblokt. Ook Nick Viergever zag zijn inzet bijna in het doel belandde, maar hij raakte de bal eigenlijk te goed waardoor ‘ie naast ging. Vlak voor rust zette Bertrand Traoré Ajax op een 1-0 voorsprong. De aanvaller begon voor het eerst in de basis na zijn terugkeer van de Afrika Cup en bekroonde dat met een doelpunt. Na een mooie actie schoot hij de bal hard in de korte hoek.