Dolberg scoort altijd op aangeven van een teamgenoot

Bron: www.ajaxlife.nl

Dolberg is de enige die uit een assists acht keer scoort. © Pro Shots

Hij wordt omschreven als de nieuwe Marco van Basten. En zou beter zijn dan Zlatan Ibrahimovic op deze leeftijd. De beste Ajaxspits sinds Patrick Kluivert en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Is Kasper Dolberg echt zo goed?

Het gebeurt wel eens dat Ajax spitsen haalt die in Jong Ajax moeten wennen aan het grote werk, maar Dolberg stoomt gewoon door. En dan te bedenken dat hij in de jeugd bij Silkeborg IF niet eens een echte spits was, maar vaak als linksbuiten speelde.

Het idee dat Dolberg linksbuiten speelde, lijkt voorgoed opgeborgen. Ajax is blij met zijn nieuwe spits en waar Peter Bosz geregeld aanhaalde dat Ajax voorzichtig met de Deen moet omspringen, speelde hij tot nu toe alle belangrijke wedstrijden.

Pas als Dolberg drie keer in de week negentig minuten lang moet vlammen, wordt het een moeilijk verhaal. Op negentienjarige leeftijd is dit volkomen logisch. Verder merk je niets aan hem. En terwijl iedereen uit zijn dak gaat na weer een prachtige goal, rent hij koeltjes weg en vergeet bijna zijn hand in te lucht te steken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20830