Bazoer is er eigenlijk wel klaar mee bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Is het al tijd voor een afscheidsapplausje van Riechedly Bazoer?© Pro Shots

Na het vriendschappelijke duel tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Portugal sprak de NOS met Riechedly Bazoer. Ajax wordt voor het twintigjarige talent een (te korte) tussenstop, blijkt uit zijn verhaal. “Het is wachten tot na 18 december. Dan weet ik wat ik ga doen in de winterstop."

Het was een opmerkelijke overgang, toen de zestienjarige middenvelder in 2012 van PSV naar Ajax ging. Een groot talent, daar was iedereen het wel over eens. Bazoer werd een sterke pion onder trainer Frank de Boer. Een basiskracht ook. 

Eind vorig seizoen was De Boer lovend over het Talent van het Jaar: “Zorg er nu voor dat je een wereldspeler wordt. Zorg dat je nu doorgroeit.”

De teller stond toen op 61 duels. Nu op 71. Dat is stagnatie. Peter Bosz maakt andere keuzes voor z’n ideale middenveld (nu met Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Davy Klaassen) en heeft in totaal wel acht opties voor het middenveld. Bazoer zegt er alles aan te doen Bosz te overtuigen: "Ik train goed, ik train hard. Het is wachten op mijn kans, maar voor mijn gevoel duurt het nu te lang.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20792