Talent van het Jaar

De Ligt: “Dit is een hele grote eer”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt werd maandagavond uitgeroepen tot Amsterdams Talent van het Jaar 2017. De talentvolle verdediger is trots op zijn prijs. “Als je talent van het jaar van Amsterdam mag worden, dan is dat een hele grote eer”, zegt hij tegen Ajax TV.

Frank de Boer vindt het een logische keuze: “Hij is vaste basisspeler bij Ajax geworden en is Nederlands Elftal speler geworden. En dat voor een net 18-jarige, daar kan je alleen maar complimenten voor geven.”

Ajacieden nemen een kwartet Fanny’s mee naar huis

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Lunteren (links) sleepte maar liefst twee Fanny's in de wacht. © Pro Shots

De Amsterdamse sportwereld heeft maandag eens te meer ervaren wat de Ajaxfactor betekent. Er was maar liefst een kwartet Fanny’s voor de nominatie van Ajax. Best bijzonder is dat drie van de vier Fanny’s werd gewonnen door Ajax Vrouwen.

Ajax Vrouwen werd Sportploeg van het Jaar, Desiree van Lunteren Sportvrouw van het Jaar en Ed Engelkes Trainer van het Jaar. Dat kon ook bijna niet anders, na het winnen van de dubbel. Van Lunteren werd met Oranje ook nog eens Europees kampioen.

Volop Ajacieden bij genomineerden voor Fanny’s

Bron: www.ajaxlife.nl

Uit dit soort lijstjes blijkt eens te meer wat Ajax zoal losmaakt. © Pro Shots

Er zijn flink wat Ajacieden genomineerd voor een Fanny. Matthijs de Ligt, Ajax Vrouwen en voormalig trainer Ed Engelkes en het eerste elftal zijn stuk voor stuk genomineerd en horen tijdens het sportgala van Amsterdam of ze in de prijzen vallen.

Een Fanny is de prijs die wordt uitgereikt aan de winnaars. Het gaat om categorieën als Amsterdams Talent van het Jaar, evenals trainer, en sportploeg bij zowel de mannen als vrouwen.

Van der Sar over Dolberg: “Bij de selectie gehaald als derde spits”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Algemeen directeur Edwin van der Sar had niet verwacht dat Kasper Dolberg zich zo stormachtig zou ontwikkelen. Dolberg nam maandagavond de prijs voor Talent van het jaar in ontvangst.

In gesprek met FOX Sports zegt de oud-keeper van Ajax en Oranje: “We hadden hem bij de selectie gehaald als derde spits. Hij kon dan af en toe minuten maken in bekerwedstrijden of als we 3-0 voor stonden. Ik had niet verwacht dat hij zo’n dominante rol zou spelen in het seizoen.”

Van der Sar vindt dat Dolberg iets meer pit mag hebben

Bron: www.ajaxlife.nl

Dolberg moet dit seizoen weer even zijn draai zien te vinden. © Pro Shots

Als je scoort, ben je stoïcijns. Als je niet scoort, is sprake van een gebrek aan pit. Het zit even niet mee bij Kasper Dolberg en dus liggen zijn prestaties onder een vergrootglas, Talent van het Jaar of niet. Ook Edwin van der Sar ziet verbeterpunten.

Dolberg staat na vijf wedstrijden nog droog, terwijl Klaas Jan Huntelaar wel een keer raak prikte. Dit gegeven zorgt nu al voor een hele discussie, terwijl je net zo goed kunt stellen dat Huntelaar flink meer kansen miste dan de Deen.

Dolberg gehuldigd als Talent van het jaar: “Prijs een enorme eer”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kasper Dolberg mocht maandag, tijdens het 36e Voetballer van het Jaar Gala, de Johan Cruijff Prijs vor Talent van het jaar in ontvangst nemen. Dolberg kreeg de prijs uitgereikt door zijn oud-trainer Peter Bosz.

De 19-jarige spits was erg content met de award, zo vertelde hij na afloop van het gala tegen De Telegraaf: “De Eredivisie is een uitdagende competitie met veel talentvolle spelers. Daarom is die prijs echt een enorme eer.” Dolberg ging ook nog even kort in op zijn toekomst: “Of ik dit seizoen bij Ajax blijf? Ja, daar focus ik me wel op.”

Pages

Subscribe to Talent van het Jaar