Ajax loopt uit op PSV na simpele winst bij ADO

Peter Bosz en zijn mannen hebben een makkelijke en zuinige overwinning geboekt bij ADO Den Haag. Davy Klaassen en Bertrand Traoré bepaalden de eindstand, die veel hoger had kunnen en moeten zijn, op 0-2.

Ajax uit bij ADO is elk jaar weer een dingetje, maar in De Hofstad hadden de Amsterdammers het vanaf minuut één niet heel lastig. Het was dat Ajax, en met name Amin Younes, slordig was in de laatste fase, anders had er een hogere ruststand in gezeten dan 0-1.

Traoré miste één-op-één, waarna even later het wel raak was. ADO liet Lasse Schöne helemaal vrij, De Deen stiftte de bal heerlijk op Klaassen, die koelbloedig afrondde. Een paar minuten later schoot Kasper Dolberg verwoestend hard op de lat, maar het bleef bij de minieme voorsprong. Omdat Ajax traag, onzorgvuldig en egoïstisch in de laatste fase bleef, werd er met een nipte ruststand gerust.

Het tweede bedrijf had Ajax ook weinig moeite met ADO, dat totaal niet met de pit speelde die je zou verwachten bij een ‘wedstrijd van het jaar’. De club uit Amsterdam mocht rustig opbouwen, kon Schöne goed bereiken, alvorens de aanvallers in stelling werden gebracht.