Ajax al 5 punten achter na verdiend verlies

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdagavond een verrassende, maar niet minder verdiende nederlaag geleden tegen Willem II. De Tilburgers wonnen nog nooit in Amsterdam, maar legden een dramatisch Ajax over de knie: 1-2.

Ajax beleefde in eigen huis een droomstart. De Amsterdammers mochten zelf aftrappen, Riedewald opende op El Ghazi, die gaf na een een-twee met Van de Beek voor en Klaassen knikte na 24 seconden binnen. Het publiek ging er eens goed voor zitten en niets leek een moeilijke avond nog in de weg te zitten.

Niets bleek minder waar, want waar Ajax dit seizoen doorgaans een goed basisniveau haalde (op PAOK-uit na dan), daar was daar tegen Willem II niets meer van over. Het collectief drukzetten gebeurde maar half, Willem II kon simpel de vrije man vinden en in balbezit was Ajax uiterst slordig. Daardoor werd er geen kans gecreëerd en kreeg debutant Onana met enkele afstandsschoten alvast een voorproefje op wat komen ging.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98515/ajax-al-5-punten-achter-na-verdiend-verlies