Miraculeus einde tegen FC Utrecht houdt Ajax in titelrace

Het was meer knokken dan vrijuit voetballen in de Arena. © Pro Shots

Miraculeus, een ander woord is er niet voor de ontsnapping van Ajax tegen FC Utrecht na een 2-0-achterstand vijf minuten voor tijd. Door het uiteindelijke 2-2-gelijkspel blijft Ajax koploper, op doelsaldo. Het worden zenuwslopende weken.

PSV had gisteravond al gewonnen van Roda JC (0-3), en dus wist Ajax dat het aan een puntje eigenlijk niet genoeg had tegen FC Utrecht. Maar winnen van de Domstedelingen is iets dat onder Frank de Boer niet vanzelfsprekend is. En dat bleek vanmiddag eens te meer.

Ajax voetbalde bepaald niet kampioenswaardig in de eigen Arena. Of het geduld was, voorzichtigheid of zelfs een beetje angst, er werd in de eerste helft – ondanks veel meer balbezit – weinig gecreëerd. Milik was als spits onzichtbaar, Younes maakte te weinig acties en El Ghazi, die de voorkeur kreeg boven Schöne als rechtsbuiten, had het moeilijk met Ligeon als tegenstander.