Ajax slaat aanval Feyenoord met grote moeite af

Klaassen redt een puntje. Een lucky, maar wat geeft het?! © Pro Shots

Ajax heeft zijn voorsprong op Feyenoord in de eredivisie weten te behouden. In de klassieker werd het 1-1. Het was een uitslag waarmee Ajax gezien de kansenverhouding het beste mee kon leven.

Zonder echt heel gevaarlijk te worden, waren de eerste kansen al voor Feyenoord. Ajax mocht het meeste balbezit hebben, dicht bij Vermeer kwam de ploeg niet. Een nauwkeurige laatste pass ontbrak daarvoor.

De Boer had ten opzichte van donderdag juist een geheel andere voorhoede opgesteld. Waar El Ghazi geblesseerd was, daar werden Fischer en Milik geslachtofferd. De Boer begon met Schöne, Klaassen en Younes als aanvalstrio. Het werd er niet beter op.

De eerste echt grote kans was dan ook voor de thuisploeg. En ook pas in de 29ste minuut. Elia stond op links helemaal vrij, maar schoot de bal tegen de goed uitlopende Cillessen aan.

Ajax kwam vier minuten later tot de eerste echte kans. Na eindelijk een vlotte combinatie, werd Sinkgraven in het strafschopgebied gevonden door Klaassen. De middenvelder zag zijn schot net voorlangs gaan.