Ling veertig jaar Ajacied

Bron: www.ajaxshowtime.com

Tscheu La Ling: van publiekslieveling in De Meer en een dienstverband bij aartsrivaal Feyenoord tot het leiden van een satellietclub en een adviserende rol op het oude nest. Exact veertig jaar geleden begon zijn achtbaan-relatie met Ajax, toen hij onder trainer Hans Kraaij senior debuteerde in Enschede. Op bezoek bij FC Twente droeg hij voor het eerst het rood en wit van Ajax, op 13 augustus 1975.

Ling als Ajax-spelerLing hoefde niet lang na te denken toen het grote Ajax aanklopte. De club had tussen 1971 en 1973 driemaal op rij beslag weten te leggen op de Europacup-1 en de in Den Haag geboren voetballer wilde niets liever dan zijn veters strikken in een kleedkamer met topspelers als Ruud Geels, Ruud Krol, Gerrie Mühren, Piet Schrijvers en Wim Suurbier.

Na twee seizoenen van gewenning kwam Ling in 1977/78 helemaal los bij Ajax. Hij scoorde twaalf keer en leverde tien assists in 38 officiële optredens, lang niet gek voor een buitenspeler. Hij bleek echter nog beter te kunnen, want de jaargang erna liet hij zestien goals en acht assists noteren in 45 wedstrijden. Samen met Søren Lerby en Frank Arnesen was Ling niet te stoppen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/89505/ling-veertig-jaar-ajacied