RVC

Blind: ‘Ik treed bij Ajax terug, niet af.’

Bron: ajaxfanzone.nl

Danny Blind gaat als assistent-trainer van Louis van Gaal aan de slag bij Oranje maar is niet definitief uit dienst bij Ajax als lid van de Raad van Commissarissen, zo laat hij weten een gesprek met Veronica Inside. Hij lijkt dus na het Oranje avontuur gewoon terug te keren bij Ajax. ‘Ik heb dat commitment met Louis, maar dat is niet onvoorwaardelijk. Er zijn altijd voorwaarden die ervoor kunnen zorgen dat het anders is.

Blind stapt voorlopig uit RvC Ajax na aanstelling assistent-bondscoach

Bron: ajaxfanzone.nl

Danny Blind legt zijn taken als lid van de RvC van Ajax voorlopig naast zich neer nadat hij door de KNVB is aangesteld als assistent-bondscoach naast Louis van Gaal. Blind (60) werd 23 april 2018 tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot RvC-lid. ‘Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd.

Blind uit RvC Ajax bij aanstelling als assistent-bondscoach

Bron: ajaxfanzone.nl

Louis van Gaal moet Oranje naar de WK2022-winst in Qatar leiden en daarbij zou hij graag assistentie krijgen van Danny Blind die momenteel in de RvC van Ajax zit. Mocht Blind inderdaad de assistent worden dan zal hij terugtreden uit de RvC, zo geeft voorzitter Leen Meijaard aan. ‘Vanwege de eventuele tegenstrijdige belangen. Dat is een beslissing van de raad van commissarissen en Danny staat daar zelf ook achter. Het hoeft echter geen definitief aftreden te zijn want er zijn verschillende opties. Danny is een gewaardeerd lid binnen onze RvC.

Pages

Subscribe to RVC