Gino van Kessel

Ex-Ajacied koos bewust voor Oostblok: ‘Eredivisie nooit een optie geweest’

Bron: www.voetbalzone.nl

Gino van Kessel speelde in het verre verleden samen met onder anderen Christian Eriksen, Joël Veltman en Davy Klaassen bij Ajax, maar de aanvaller brak nooit door bij de Amsterdammers. Daarna beleefde Van Kessel, tegenwoordig uitkomend bij Oxford United, vele avonturen bij onder meer AS Trencin en Slavia Praag en Lechia Gdansk, legt hij uit in gesprek met VICE Sports.

“Iedereen vertrouwt op Tscheu La Ling”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In Slowakije begint zich zo langzamerhand een Nederlandse enclave te vormen. Bij landskampioen AS Trencin staat Gino van Kessel onder contract en Slovan Bratislava spelen Lorenzo Burnet, Joeri de Kamps, Mitchell Schet, Lesly de Sa en Ruben Ligeon. Daarnaast staat in Trencin ook voormalig Ajax-jeugdspeler Jamie Lawrence onder contract. Ajax1.nl sprak met Gino van Kessel, Jamie Lawrence en zijn vader Steve over het voetbal in Slowakije en de verschillen met Ajax.

Ling veertig jaar Ajacied

Bron: www.ajaxshowtime.com

Tscheu La Ling: van publiekslieveling in De Meer en een dienstverband bij aartsrivaal Feyenoord tot het leiden van een satellietclub en een adviserende rol op het oude nest. Exact veertig jaar geleden begon zijn achtbaan-relatie met Ajax, toen hij onder trainer Hans Kraaij senior debuteerde in Enschede. Op bezoek bij FC Twente droeg hij voor het eerst het rood en wit van Ajax, op 13 augustus 1975.

Ling met Trencin kampioen: ‘Als we Ajax kunnen loten in CL zou dat een stunt zijn’

Bron: ajaxfanzone.nl

AS Trencin werd afgelopen woensdag kampioen van Slowakije zonder zelf te spelen omdat de enige concurrent; FC Zilina, in eigen huis verloor van Bratislava (1-2), waardoor de club van Tscheu La Ling met nog twee speelronden te gaan niet meer te achterhalen is. Het is de eerste titel voor de club waar ook de Nederlanders Gino van Kessel en Ryan Koolwijk onder contract staan. Eerder won AS Trencin ook al de nationale beker.

Pages

Subscribe to Gino van Kessel