Sigthórsson schiet matig Ajax op valreep naar gelijkspel

Door de 1-1 van Sigthórsson is de tweede plaats nu zeker.© Pro Shots

Ajax heeft met grote moeite een gelijkspel gehaald bij PEC Zwolle. Vlak voor tijd maakte Sigthórsson de 1-1. Ajax is door het punt helemaal zeker van de tweede plaats en plaatsing voor de voorronden van de CHampions League.

Konden we vorige week nog vraagtekens zetten bij De Boers opmerking dat hij vooral richting volgend seizoen ging werken, tegen PEC Zwolle was dat maar al te duidelijk. De Boer ruimde basisplaatsen in voor Tete, Riedewald, Viergever en Andersen. Daarnaast maakte Fischer zijn rentree in de basis, als spits.

Zowel Ajax als PEC Zwolle speelde  in het IJsseldeltastadion op de aanval. Ajax had niets meer te winnen of te verliezen, PEC Zwolle wilde vooral een goede generale voor de bekerfinale tegen FC Groningen, volgende week.

De thuisploeg was in de eerste helft de ploeg die het gemakkelijkste combineerde, en daarmee ook voor de meeste dreiging zorgde. Drost hoopte na zes minuten spelen een strafschop te krijgen, maar de PEC-aanvaller werd door scheidsrechter Braamhaar met een gele kaart bestraft.