Feyenoord-Ajax nog nooit zonder doelpunten

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de zesde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in De Kuip (aftrap 14.30 uur).

? Feyenoord?Ajax werd 58 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Achttien keer wonnen de Rotterdammers, twintigmaal waren de Amsterdammers de sterkste (G20).

? Van de laatste acht Eredivisie-wedstrijden in De Kuip tegen Ajax won Feyenoord er slechts één. Op 29 januari 2012 werd het 4-2, mede dankzij een hattrick van de Zweedse spits John Guidetti.

? De Eredivisie-zege van Feyenoord op Ajax in 2012 was de enige Rotterdamse overwinning in de laatste zestien Klassiekers (G5, V10).

? Van de 116 eerdere edities van De Klassieker in de Eredivisie (in Rotterdam en Amsterdam) eindigde er slechts één in 0-0 (Ajax-Feyenoord, 28 oktober 1978 in het toenmalige stadion De Meer).

? De ontmoeting van het seizoen 1960/61 in Rotterdam eindigde in 9-5, de meest doelpuntrijke wedstrijd in de geschiedenis van de Eredivisie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/feyenoordajax-nog-nooit-zonder-doelpunten-1.htm