Alderweireld naar Atlético Madrid

Bron: www.ajaxupdate.nl

In navolging van Christian Eriksen vertrekt ook Toby Alderweireld bij Ajax (24). De Belgische verdediger tekent, als hij zaterdag de medische keuring doorstaat, een vierjarig contract bij Atlético Madrid.

Alderweireld had in Amsterdam nog een contract tot medio 2014. Ajax en de Madrilenen bereikten eerder al een akkoord over een transfersom van zeven miljoen euro. Eriksen verkast op zijn beurt voor minimaal twaalf miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Ook hij had nog maar een jaar doorlopende verbintenis.

De 23-voudig Belgische international kwam in 2004 als jeugdspeler naar Ajax, dat toen een samenwerking had met Germinal Beerschot Antwerpen (GBA). In de laatste jaren groeide Alderweireld uit tot steunpilaar van de Amsterdamse ploeg. In totaal speelde hij 128 competitieduels, waarin hij zeven keer trefzeker was.

Alderweireld, die al afscheid heeft genomen op De Toekomst, won met Ajax de laatste drie seizoenen de landstitel. Dit seizoen kon hij de Johan Cruijff Schaal op zijn palmares bijschrijven, terwijl in 2010 de KNVB-beker al was gewonnen door de Ajacied.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/08/alderweireld-naar-atletico-madrid/