Germinal Beerschot

De vergeten voetballer #7: Ton Blanker

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 7 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Ton Blanker. De voetballer die enorm veel talent had, maar juist bekend werd om een arrestatie en de Dolly Dots.

Ajax haalt middenvelder van Vitesse naar Amsterdam

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft de 18-jarige middenvelder Noah Abid overgenomen van Vitesse. Abid, die eerder uitkwam voor Manchester City, Stockport County en het voormalige Germinal Beerschot, sluit aan bij de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.

In De Gelderlander vertelt de geboren Hagenaar tot de keuze gekomen te zijn, omdat hij in Arnhem niet meer zeker was van zijn ‘vaste positie’: “Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel. Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen.”

“Wat Harvard is voor de academische wereld, is Ajax voor het voetbal”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Inmiddels is Toby Alderweireld een vaste waarde bij Tottenham Hotspur, maar de weg daarnaar toe vond hij niet altijd makkelijk.

Naar Amsterdam

“Toen ik vijftien was, kon ik Beerschot inruilen voor Ajax. Dat was mijn kans. Ik was niet tegen te houden. Maar na een maand heb ik een eerste klop gekregen. Je spreekt dan wel dezelfde taal in Amsterdam, maar je voelt je toch een vreemde”, vertelt hij aan De Zondag.

Jong Ajax met Kieboom onderuit in België

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jong Ajax heeft zaterdag in een oefenduel nipt verloren van Beerschot Wilrijk. In België werd het 3-2. Namens Ajax waren Robert Muric en Zian Flemming trefzeker.

Matige eerste helft

De eerste helft was van beide kanten matig, maar na rust ontwikkelde zich een spectaculair duel. Een schot van Mees de Wit werd nog weggebokst door de keeper, maar de rebound was voor Robert Muric. Jong Ajax kreeg vervolgens kansen om de voorsprong uit te breiden, maar liet dat na. Daardoor kon Beerschot uit de counter op 1-1 komen.

LIVE 18.00 uur | Beerschot - Jong Ajax (0-0)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de oefenwedstrijd tussen KFCO Beeschot en Jong Ajax. Het duel, dat te volgen is via het Twitteraccount van Ajax Showtime, begint om 18.00 uur op het complex van RVC Hoboken.

Opstelling Jong Ajax: Ricardo Kieboom; Schouten, Doekhi, Sidoel, Savastano (Kemper 20'); Matusiwa, Boultam, Bijleveld; Muric, Flemming, De Wit.

Wissels: Plomper, Bakboord, De Wit, Kemper, Nunnely, Lang. 

Scoreverloop:-

Pages

Subscribe to Germinal Beerschot