Ajax selectie loopt leeg in zomerstop

Bron: ajax1.nl

Ajax gaat een zware zomer tegemoet. Volgens diverse Engelse media hebben verschillende Britse topclubs een aantal Ajacieden op het oog en zijn bereid om flink in de buidel te tasten.

Maarten Stekelenburg verkast zo goed als zeker naar Manchester United. Sir Alex Ferguson ziet in de goalie de natuurlijke opvolger van Edwin van der Sar en wil tot 14 miljoen euro gaan voor de keeper. Arsenal heeft verregaande interesse in Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Christian Eriksen. Die laatste staat overigens ook nadrukkelijk in de belangstelling van Liverpool.

Van der Wiel heeft een prijskaartje van 17 miljoen euro om zijn nek hangen, terwijl Vertonghen 12 miljoen moet kosten. Ajax is geenszins van plan om Eriksen te laten gaan, maar zowel Arsenal als Liverpool zijn bereid om 15 miljoen euro voor het Deense talent neer te leggen.

Mounir el Hamdaoui vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Fulham en levert de Amsterdammers 6 miljoen op. Eyong Enoh staat open voor een avontuur bij Newcastle United en mag voor een bedrag van 4 miljoen de Arena verlaten. Van de eventuele 68 miljoen euro aan opbrengsten mag trainer Frank de Boer ruim de helft uitgeven.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-selectie-loopt-leeg-in-zomerstop/