Klaassen steelt zege in blessuretijd

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft in de blessuretijd een overwinning op Cambuur gestolen. In Leeuwarden speelde de landskampioen een lamlendige wedstrijd, maar mocht het lang hopen op de zege. Tien minuten voor tijd tekende Michiel Hemmen voor de 1-1, waardoor puntverlies dichtbij leek. Davy Klaassen schoot echter in de blessuretijd de winnende treffer nog binnen.

Niks spoelt een deceptie als die tegen AC Milan beter weg dan een klinkende overwinning. Met deze gedachte zal Ajax ongetwijfeld naar Friesland zijn afgereisd, maar in de eerste helft leek het spel van de Amsterdammers helemaal nergens op. Cambuur startte enthousiast en fel op het eigen kunstgrasveld, terwijl de bezoekers uit zichzelf al veel moeite hadden om een medespeler te vinden in het eerste half uur. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg waren. Erik Bakker pegelde een vrije trap rakelings langs het doel van Jasper Cillessen, en Mohamed El Akrimi kopte even later een hoekschop naast.