Wedstrijdpraat: SC Heerenveen – Ajax

Bron: ajax1.nl

Ajax mag samen met SC Heerenveen de vierde speelronde in de Eredivisie aftrappen. Vrijdagavond staan de twee ploegen tegenover elkaar in Friesland. Aan de Amsterdamse linker- en rechterkant van de verdediging heeft Frank de Boer wat gewijzigd ten opzichte van De Klassieker van afgelopen week. Ricardo van Rhijn keert na zijn schorsing terug als rechtsback, terwijl Nicolai Boilesen voor het eerst sinds zijn langdurige blessure weer terugkeert in de basis. Hij vervangt als linksback Daley Blind, die kampt met liesklachten.

Bij SC Heerenveen komen we Mitchell Dijks weer tegen. De verdediger wordt gehuurd van Ajax, maar kreeg bij zijn debuut voor de Friezen een rode kaart na een doldrieste tackle. Hierdoor is Ajax pas zijn tweede tegenstander als speler van SC Heerenveen. De ploeg heeft net als Ajax een IJslandse spits. Alfred Finnbogason is topscorer van de Eredivisie met vier doelpunten. Het is de taak van Niklas Moisander en Toby Alderweireld om dit aantal doelpunten op hetzelfde peil te houden.

SC Heerenveen – Ajax begint om 20.00 uur en is te volgen via de Twitter van Ajax1.nl. Ook is de wedstrijd live te volgen via FOX Sports.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/wedstrijdpraat-sc-heerenveen-ajax/