Hoe Ajax richting de eindstreep kruipt

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Stapje voor stapje komt Ajax dichter bij de 35e landstitel in de historie van de club. Na de zege op PSV in februari en de klinkende overwinningen op Heracles en FC Twente leek het erop dat Ajax in sneltreinvaart naar de eindstreep zou gaan. Daarna is er echter wat zand in de motor gekomen en gaat het met horten en stoten bij de regerend landskampioen. 

Saillant detail, Ajax pakt ondanks dat het moeizaam gaat, meer punten dan voor de winterstop. Volgens bookmakers als Bet365 is Ajax daarom nog altijd dé favoriet voor de titel. De voorsprong op PSV is immers opgelopen naar vier punten en het programma dat Ajax nog voor de boeg heeft is niet bijster lastig.

Benauwde zeges

Ajax startte 2022 met een duidelijke 3-0 zege uit bij FC Utrecht en de krappe 1-2 zege bij PSV. Daarna volgde eenvoudige zeges tegen Heracles Almelo en FC Twente, dat met maar liefst 5-0 verslagen werd. Uit bij Willem 2 kwam de klad er al een beetje in, maar werd nog net met 1-0 gewonnen. De week erna, uit bij Go Ahead Eagles ging het echter mis, met een 2-1 zege voor de club uit Deventer. 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/hoe-ajax-richting-de-eindstreep-kruipt/