Ajax loot Lille OSC in zestiende finales Europa League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen het Franse Lille OSC. Voor de Amsterdammers is het een weerzien met de Franse club. In het vorige seizoen speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League ook al tegen Lille OSC.

Destijds won Ajax in eigen huis met 3-0 van de Fransen, waarna er in Lille met 0-2 werd gewonnen. Lille OSC heeft met Sven Botman één oud-Ajacied in de gelederen. Hij werd in de afgelopen zomer overgenomen van Ajax.

Lille OSC kwam dit seizoen uit in de groepsfase van de Europa League. In een groep met AC Milan, Sparta Praag en Celtic FC eindigde Franse ploeg als tweede. In de groepsfase boekte Lille OSC onder meer een 0-3 overwinning op AC Milan. Bovendien is Lille OSC op dit moment gedeeld koploper in de Franse Ligue 1.

Ajax gaat op donderdag 18 februari eerst op bezoek bij Lille OSC. Een week later, op donderdag 25 februari, vindt de return in de Johan Cruijff ArenA plaats. Mocht Ajax doorgaan, loot het op vrijdag 26 februari voor de achtste finales van de Europa League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136513/ajax-loot-lille-osc-in-zestiende-finales-europa-league