Ajax bekert verder bij rentree Blind en Ziyech

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond op relatief eenvoudige wijze de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong en gooide het duel in de slotfase van de tweede helft in het slot. Daley Blind en Hakim Ziyech maakten als invallers hun rentree in Ajax 1. 

Met Edson Álvarez en Lassina Traoré in de basis ging Vitesse - Ajax flitsend van start in Arnhem. Traoré kreeg in de eerste minuut direct een goede schietkans, maar de spits vond Remko Pasveer op zijn weg. In de tegenstoot was Vitesse vervolgens direct dreigend, maar tot een treffer leidde dit niet. De op en neer golfende openingsfase hield hierna nog enkele minuten aan. Zowel Ajax als Vitesse kregen kansen, maar beide ploegen troffen geen doel.

Na het enerverende begin van de wedstrijd kreeg Ajax meer controle over het bekerduel. Het voetbalde bij vlagen erg goed en combineerde gemakkelijk door de compact opgestelde Vitesse-defensie heen. Vaak eindigden deze combinaties echter met een mislukte pass of een schotje vanaf de rand van het strafschopgebied. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129114/ajax-bekert-verder-bij-rentree-blind-en-ziyech