Analyse Juventus: Ajax treft geslepen CL-opponent

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het volgende Champions League-tweeluik staat alweer voor de Ajax-deur. Juventus komt woensdag naar Amsterdam, een week later volgt in Turijn de return. Een tactische analyse van De Oude Dame, een ploeg die tot een van de favorieten behoort in het miljardenbal en in veel aspecten anders is dan Real Madrid.

Hoe groot de stunt in Madrid ook was, de loting die erop volgde zal vurige ogen hebben opgeleverd. Juventus kwam uit de koker, een voetbalteam met een gedenkwaardige geschiedenis en een recente historie van heb ik jou daar. Was er bij de Madrilenen veel externe onrust en een onsamenhangend geheel, in Turijn heerst al jaren stabiliteit binnen en buiten het veld. Grote spelers, letterlijk en figuurlijk, spelen samen en met de zomerkomst van Cristiano Ronaldo werd er in 2018 een absolute ster aan het ensemble toegevoegd. Tel Massimiliano Allegri als ervaren oefenmeester en tactisch brein erbij op en je hebt een heuse voetbalmachine te verslaan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121177/analyse-juventus-ajax-treft-geslepen-cl-opponent