LIVE 16.45u | ADO Den Haag - Ajax (0-1)

Dit is het livetopic voor het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. De ploegen treffen elkaar om 16.45 in het Kyocera Stadion. De ploeg van Peter Bosz hoopt in Den Haag haar voorsprong op titelconcurrent PSV, wat gisteren gelijkspeelde op bezoek bij Heracles, te vergroten naar vier punten. Concurrent Feyenoord komt vandaag pas in actie.

Verslag eerste helftAjax uit bij ADO is elk jaar weer een dingetje, maar in De Hofstad hadden de Amsterdammers het vanaf minuut één niet heel lastig. Het was dat Ajax, en met name Amin Younes, slordig was in de laatste fase, anders had er een hogere ruststand in gezeten dan 0-1.

Bertrand Traoré miste één-op-één, waarna even later het wel raak was. ADO liet Lasse Schöne helemaal vrij, De Deen stiftte de bal heerlijk op Klaassen, die koelbloedig afrondde. Een paar minuten later schoot Kasper Dolberg verwoestend hard op de lat, maar het bleef bij de minieme voorsprong. Omdat Ajax traag, onzorgvuldig en egoïstisch in de laatste fase bleef, werd er met een nipte ruststand gerust.