Ajax blameert zich ook tegen AFC

Ajax heeft zich voor de tweede maal geblameerd in een oefenduel. Afgelopen zaterdag ging de ploeg al met 4-3 onderuit tegen het Oostenrijkse FC Liefering, nu wist het ook tegen AFC niet te winnen: 2-2.

Een volgeladen Sportpark Goed Genoeg was getuige van de eerste minuten van aanwinst Mateo Cassierra in het Ajax-shirt. De spits had slechts één training in Amsterdam achter de rug, maar kreeg van Peter Bosz meteen een basisplaats. Van dichtbij was hij twee keer erg dicht bij de openingstreffer, maar beide keren stuitte hij op de keeper van AFC, die de hele wedstrijd goed werk verrichtte. Ook Daley Sinkgraven was dicht bij een goal. Hij kopte na een fraaie aanval een voorzet van Kenny Tete in de handen van de keeper. Waar Ajax de kansen niet afmaakte, deed AFC dat wel. Nadat Joël Veltman de bal te zacht terugkopte richting Jasper Cillessen profiteerden de amateurs. Zo kon het dat AFC met een 1-0 voorsprong de rust in ging.