Huntelaar scherp van elf meter, ook Suárez scoort

Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week is er speciale aandacht voor Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suárez en Toby Alderweireld.

1. FC Köln – FC Schalke 04 1-3

Klaas-Jan Huntelaar was weer eens belangrijk voor zijn Schalke 04. De Nederlandse spits nam de openingstreffer voor zijn rekening in het treffen met FC Köln. Al in de tweede minuut ging Huntelaar achter de bal staan voor een penalty en benutte deze feilloos.

De benutte penalty van Huntelaar betekende een vliegende start voor Schalke 04 dat de voorsprong na twintig minuten verder uitbouwde. FC Köln leek het nog even spannend te maken, maar uiteindelijk wist Schalke er ook nog 1-3 van te maken. Huntelaar was op dat moment al vervangen en zijn vervanger Di Santo bepaalde de einduitslag.