Ajax treft met Bas Nijhuis ‘nachtmerrie’ tijdens Klassieker

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax treft aanstaande zondag tijdens de Klassieker qua arbitrage een nachtmerrie, zo bewijzen de statistieken. Waar Ajax normaal gesproken slechts 1 op de 10 duels verliest verloor de club onder leiding van Nijhuis maar liefst acht van de laatste dertien duels die onder zijn leiding stonden. Het speelde drie keer gelijk en won slechts drie duels. Waaronder op 22 december 2013 bij Roda JC. Ook toen leek Nijhuis Ajax niet goed gezind, maar de destijds 17-jarige Jairo Riedewald zorgde in de slotfase voor de ommekeer met twee treffers (1-2).

De beroerde reeks van Ajax onder Nijhuis begon op 28 oktober 2012 met een gelijkspel tegen aartsrivaal feyenoord (2-2). De Enschedeër stuurde in die wedstrijd Niklas Moisander met rood (2x geel) van het veld. Met een man minder incasseerde de ploeg van trainer Frank de Boer in de slotfase een tegendoelpunt, via de voet van Graziano Pellè.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/11/04/ajax-treft-met-bas-nijhuis-nachtmerrie-tijdens-klassieker/